Vi er i Nordjyske igen

Stor artikel i Nordjyske i dag, som handler om Poul Erik Kristensen, som for 70 år siden blev født på Brovej 7. I dag driver han firmaet Compact Heat Storage i Virum. Hans drøm er at vi kan forsyne vores 25 huse med varme, som produceres med varmepumper, der kun bruger strøm, når der er billig strøm fra vindmøllerne. Store vandtanke oplagrer varmen i de andre perioder.

Lokalplanen er igennem første udvalgsbehandling

Mariagerfjord Kommunes logo

Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune havde lokalplanen samt kommuneplanstillæg for Brovej på dagsorden den 9. januar 2023.
Som vi havde håbet på blev indstillingen godkendt og lokalplanen sendt i offentlig høring i otte uger.
Inden de otte uger starter, skal Økonomi udvalget og derefter Byråd også tage stilling.
Efter de otte uger skal alle tre instanser igen behandle vores sag.
Alt efter hvilke indvendinger der fremkommer i høringsfasen, kan vi i slutningen af maj regne med den endelige beslutning.

Vi er glade for at lokalplan processen nu er i gang og spændte på hvad forløbet bringer.

På inspirationstur i Egebjerg

En tidlig fredag morgen fyldte vi bilen og besøgte økosamfund Egebjerg i Odsherred. På deres hjemmeside kan man læse at de er dreven af nogenlunde samme drømme som vi er. Deres grund er på 12 ha (vores er på knap 8) mens de enkelte parceller er væsentlig større end hos os. Selv om deres vedtægter stadig er under udarbejdelse er alle 25 byggelodder solgt og folk er i fuld gang med at bygge.
Deres spilderensningsanlæg fra Killian Water er allerede etableret og det er samme model, som vi har bestilt.

Arbejdsweekend

Græskarskæring

Her i oktober 22 prøvede vi noget nyt. Ikke bare en arbejdsdag, men en hel weekend. Opgaverne var mange og vi nåede dem alle sammen. Samtidig havde vi tid til at nyde hinandens selskab, lære hinanden lidt bedre at kende, drikke nogle gode øl sammen og smage på Winnies og Jakobs lækre fake-svensk-pølseret. Måske er det ikke sidste gang, vi mødes over 2 dage. Flere havde mulighed for at deltage og det hele var lidt hyggeligere.

Studietur til Samsø

I oktober 22 var vi på studie- og inspirationstur på Samsø.
Via har lavet en aftale med to spændende kvinder på Samsø, Birgit Rothmann (Kærbakkens Permahave) og Cecil Rye (Inspiratoriet). Kaj har været der før og var blæst bagover af disse to frodige skovhaver, som er henholdsvis 8 og 9 år gamle og perfekte eksempler på, hvordan vores Skovhaver i Lindemosehuse kan komme til at se ud om 8 år. Birgit gav en rundvisning på 1 time kl. 11 og Cecil gav en 3 timers rundvisning, snak og deling af frø og planter om eftermiddagen.