Fællesskabet

Se vores organisationsplan

Fællesspisning

Fællesspisningen bliver hjørnesten i levefællesskabet. Her forpligter vi os til, på skift at forberede og lave maden, som de øvrige beboere kan komme og nyde. Under tilberedelsen af middagen og i forbindelse med spisningen får vi delt hverdagens store og små oplevelser.
Vi vil have faste aftaler om fællesspisning de først 4 dage om ugen. Derudover kan fælleskøkkenet selvfølgelig benyttes, med mindre det er booket.

Selvforsyning

For at sikre at selvforsyningen kan opretholdes skal alle voksne beboer yde et antal arbejdstimer om ugen. Der kan være sæsonvariationer, f.eks. i forbindelse med høst og såning etc.

Fejringer

Vi skal fejre, når der er noget at fejre, især årstidsfejringer.

Derudover har vi diskuteret nedenstående punkter Timebank og Husdyr.

Efter sociokratisk princip har vi besluttet at vi venter med at indføre en timebank. Vi vil helst prøve at leve sammen uden regler indtil de viser sig at være nødvendige.

Timebank
Alle er nødt til at bidrage til, at fællesskabet og selvforsyning kan fungere. Derfor vil vi oprette en timebank, som er et socialt udvekslingssystem, hvor vi hjælper hinanden med at få hverdagen til at fungere. Deltageren deponerer deres tid i banken ved at yde praktisk hjælp og støtte. De kan derpå benytte sig af den deponerede tid. når de selv har brug for assistance. Alle deltageres tid har samme værdi, og en administrator af timebanken sørger for at folk holder kontakt med hinanden og holder regnskab.

Husdyr
Som udgangspunkt skal der være max 1 hund  og eller 1 kat pr. husstand.
Høns, løbeænder, kaniner etc. holdes som fælles husdyr.
Kæledyr som kanin, hamster og marsvin er ok at holde privat.