Værdigrundlag

Igennem besøg i andre bofællesskaber, inspiration fra litteratur og kurser er vi kommet frem til at vores levefællesskab skal basere sig på disse grundværdier: (klik på ordet for at få mere at vide)

Permakultur
Sociokrati
Konfliktløsning
Ansvar for eget liv

Vores værdigrundlag udmønter sig i nogle mere praktiske principper for, hvordan vi gerne vil have at fællesskabet skal se ud.

Praktiske principper for fællesskabets udformning:
organisationsplan
vores organisationsplan

Fællesspisning
Fællesspisningen bliver hjørnesten i levefællesskabet. Her forpligter vi os til, på skift at forberede og lave maden, som de øvrige beboere kan komme og nyde. Under tilberedelsen af middagen og i forbindelse med spisningen får vi delt hverdagens store og små oplevelser.
Vi vil have faste aftaler om fællesspisning de først 4 dage om ugen. Derudover kan fælleskøkkenet selvfølgelig benyttes, med mindre det er booket.

Selvforsyning
For at sikre at selvforsyningen kan opretholdes skal alle voksne beboer yde et antal arbejdstimer om ugen. Der kan være sæsonvariationer, f.eks. i forbindelse med høst og såning etc.

Fejringer
Vi skal fejre, når der er noget at fejre, især årstidsfejringer. 🙂

Derudover har vi diskuteret nødvendigheden af en timebank
Alle er nødt til at bidrage til, at fællesskabet og selvforsyning kan fungere. Derfor vil vi oprette en timebank, som er et socialt udvekslingssystem, hvor vi hjælper hinanden med at få hverdagen til at fungere. Deltageren deponerer deres tid i banken ved at yde praktisk hjælp og støtte. De kan derpå benytte sig af den deponerede tid. når de selv har brug for assistance. Alle deltageres tid har samme værdi, og en administrator af timebanken sørger for at folk holder kontakt med hinanden og holder regnskab.

Dog har vi efter sociokratisk princip besluttet at vi venter med at indføre en timebank. Vi vil helst prøve at leve sammen uden regler indtil de viser sig at være nødvendige.